Fortsättning på nyttig mat..

Ibland kan man få slut på nyttiga matrecept och då gäller det att göra något nytt.. Häromdagen bjöd jag Leena och syster på spenat och köttfärsgryta..Hur tråkigt låter inte det? Jo kanske lite, men det är det verkligen inteeeeeee! Det är assssgott. Du rensar, sköljer och steker färsk spenat (Ta i ganska mycket, för det krymer en hel del), Sedan bryner du färsen med vitlök, olivolja, lök och kryddor. Häll i lite granatäppelvinäger, lite rosevin och voilaaa klart! Vill du vara extra nyttig passar burgur bra ihop med rätten, men jag kokade långpasta till detta

Ett annat tips är att platta kryddad lammfärs i botten  av en stekpanna och hälla över massa tomat och lite strak paprika och champinjoner för smakens skull, lägga lock på och låta det stekas av sig själv ett tag. Och så klart. Ät det med bröd eller ris eller utan något, du avgör, men asssgott är det här oxå


//Leila

Tjejkväll igår..



Jag & Sara



Fredagens uppdatering!

Idag började dagen med att möta upp Leila på stadsbiblioteket där vi satt några timmar med vår C- uppsats. Sedan hade vi vägarna förbi stan och självklart kom jag hem händerna fulla med en massa shopping. Det var allt från underkläder till smink och kläder. Efter några timmar körde jag box med Leena och fyfaan vad hemskt lidande det vart. Instruktören körde så hårt med oss att jag vart så illamående, usch! Resten av kvällen har det varit nytta med nöjen. Alltså plugg och bakverk förstås :) Här bjuds bilder på mitt mästerverk!

Jag hps jag inte suktar er för mycket nu! Det vart kladdkaka med nougattäcke med smält 70 % kakao på. Mums!







Nyttiga veckan..

Hej hopp allihoppa. Här var det länge sedan man skrev lite text, det har varit ganska så mycket matbilder som ni nog märkt, men hoppas någon av er känt sig inspooooo av detta. Vi ska försöka lägga andra typ av bilder snart, men after this! Hehe ännu mera matbilder, i veckan har det bara varit nyttigt mat, here u seee! Såhär ser min matlagning ut :)

Specialflingor med jordgubbar och sojamjölk samt färskpressad apelsin

Kokt saftig, syrlig kycklingsallad med vitlöksås

Grillad kryddig kyckling med stekta solrosfrön och sallad doppad med granatäppelvinäger

Stekta tigerräkor, purjolök, sockerärtor, vattencastanjer, pesto, röd curry, färsk ingefära med burgur och sallad

Vegetariska biffar med stekta grönsaker, matvete och vitlökssås samt hamara-sås

Stekta köttbullar med Burgur/rå pasta, sallad och mild youghurt

Stekta kycklingfile bitar indroppade i saftig kryddröra med ugnsbakade potatis och grönsaker samt kall sallad

Stekta färska grönsaker

Fruktfat framför Tv:n

Min tur att fixa romantisk frukost=)

Trevligaste lördagen på länge..

5 vackra kvinnor, 5 olika maträtter.

vaknade av äggröra och bacon serverad på balkongen imorse =)

Den härliga balkongfrukosten..

Lätt en favorit av syriansk maträtt..Itsch

Frukosttips från frukostera.blogg.se




Blåbär/hallon kvargkaka!

Något som jag kan tipsa er via frukostera.blogg.se ett annat alternativ än mackor till frukost är kvargkaka. Här får ni recept och bilder hämtat från denna frukostblogg!





Recept:


Blåbärskvargkaka: Elvispa ihop en äggvita till ett riktigt hårt skum. Elvispa ner 3 msk kvarg och ca. 1 dl tinade blåbär + vaniljpulver. Stäng av elvispen, vänd ner 3 msk vispad grädde och grädda i ugnen på 225 grader ca 10 min. Det var verkligen supergott med vispgrädde i kvargkakan!

Blev bjudna hos syrran och maken på gooo middag häromdan..

Just nu..smothie och chips

Världens sötaste bebis kom äntligen hem igår!

Saras and Leilas glitter nails

Så heter den nya lanserade naglacket som finns att köpa från Åhlens just nu. Tänk er, mitt och Saras egna lilla blanding av färgen rött/lila och glitterlack i ett! Spring och köp den nu, if you dare...

Gårdagens i bilder..

Mandel/jordnötsmör

Nyligen gjorde jag mandel/jordnötsmör som lätt slår den köpta varianten. Finns inget godare än att få ha till frukost på macka, mandelsmör på rostat bröd med skivad banan och honung mmmmm. Vilket är något att se fram emot till frukosten imorgon :) Dock står det sig en vecka i kylen. Här nedan kommer receptet.



För att få en godare nötig smör rostade jag ca 1 dl mandlar i 10 min på 225 grader. Jag hade endast 0,5 dl naturella jordnötter ( om inte mindre), 0,5 tsk salt, 1-2 tsk honung och ca 3 msk matolja. Mixa först nötterna o saltet till en mjölig massa o slutligen häller du i de resterade ingridienser och mixar väl.

// Sandra

Leilas mat idag

Mycket på G and i love it, men..

Det pågår en hel del plugg nu, jag är aldrig den som nämner sånt och jag hatar när man klagar eller rabblar upp saker som något som så stressigt, not my style, men jag måste bara säga att de senaste dagarna bokstavligt varit fullspäckade av examensplugg, kvällskurser, sena jobbmöten och massa intervjuer och besök. Igår te.x var jag utre från kl 9 på morgonen och kom inte hem försen 9 på kvällen, det var allt på enoch samma gång, men jag måste säga en sak. Idag tog jag och sandra en paus för första gången på flera veckor från vårt examensplugg och nu sitter vi hemma med våra egna projekt på varsin sida , men jag blir lite nojjig. Jag vet inte hur man sitter still och bara är, jag tycker det känns konstigt att vara hemma och inte vara ute och göra något slags ärende. Fastän jag tvättar 8-10 fulla tvättpåsar just nu och ska laga lunch samt pluggar med inlämningar som ska in imorgon så känns det ändå för soft för mig. Det känns som om man vilar. Jag fattar inte, jag hatar att sitta hemma och ta det lugnt, jag är jobbmänniska, jag vill göra något vettigare än det här just nu.. Är det något fel på mig? Eller är det bara kroppen som reagerat konstigt på en dags-vila, vilket är oerhört ovanligt för mig?

Till frukost : havregröt med jordgubbsprotein, mjölk & skivade jordgubbar!




// Sandra

2 olika förtroendejobbs årsmöte under samma vecka.

Under veckan har vi haft årsmöte på jobbet på brottsofferjouren samt andra jobbet kriminalvården och de båda bjöd på härligt mat. På det ena jobbet går jag med min bästa vän med och på det andra jobbet går jag med den andra bästa vännen. Det är så himla givande med sånna här organisationer där man får möjligheten att göra något man annars vanligtvis inte gör. Stötta både gärningsmannen i kriminalvården och offret på brottsofferjouren. Japp ni höre rätt, jag har valt att arbeta på båda sidorna för att få en klarare helhetsbild på varför brott och kriminalitet uppstår och samtidigt hjälpa till att förhindra uppkomsten av den brottsliga karriären samt vara ett stöd för de samhällsoffer som råkar falla. Jobben är inte 7/24 jobb och därför har man tid att vara med där ett par gånger i månaden, så när de fasta jobben nu börjar på allvar så hoppas jag ändå att jag kan lägga mina förtroende timmar efter mitt riktigt fasta jobb som sagt, för jag vill aldrig sluta med detta. Försten in, sisten ut, så detså:)


Jusste såhär var det på årsmötena i veckan. Den första matbilden bjöd kriminalvården på.

Andra bilden var från igår och detta bjöd brottsofferjouren på:)

Efter kvällskursen stod mat & vin redo

Frukost!

Dagens frukost bestod av rostad macka med nutella och banan samt en latte. Man måste ju ibland få unna sig gott på vägen, även när man kämpar för en drömkropp :) Vilket gör det lättare att hålla motivationen för det!




// Sandra

Bikini från H&M är kommen!





// Sandra

Sandras hemmagjorda räksallad!

Lunch på vår alldeles egna uteservering

Ja ni läste rätt. Idag fixade jag en gooood lunch och åt och solade på vår egna mysiga balkong=) fick mig en shyssts måltid och fin liten solbränna. Inte dåligt inte =) tänk vad lite sol kan göra en så lycklig

Oppsss i did it again..

När jag skrev att jag skulle tvätta förigår så råkade jag boka fel tvätttid, och när jag sa att jag skulle tvätta igår hände samma misstag... Dont ask me why men antagligen så tog jag fel på datumet, Två dagar i rad, hehe opps. Men nu kommer sanningen Jag ska tvätta nuuuuu! 5-6 påsar fulla, hihuhihu kul :)
Jag har plugg hemifrån idag och massa att göra med hemmet, sedan blir det möte med frivården för mig och sandra, det ser ut att vara en bra kväll, efter det får vi besök av ett par släktingar :) Men nu blir det att pyssla hemmet, städa, laga mat, tvätta och plugga tills kl 5-6. Finns inget bättre än ett rent glänsande hem! Så fräscht.

Bakade bröd förigår..

Bakade syriansk bröd förigår med Svärmor, det blev cirka 3 kg ocg gott gott gott!
Det fanns inte egentligen recept för detta utan det var svärmors gamla bakssätt från förr i tiden som satte prägel på detta bakverk. Så sorry no recept :)

Vilken foundation är bäst för dig?

Jag har alltid sagt att huden återspeglar en del av hur du är som människa. Ibland har man oturen att vakna upp med finnar och utslag som vägrar ge med sig, vad gör man då? Jo det finns en hel del jag kan tipsa om eftersom jag numera blivit ett proffs på vad som är rätt och fel för ansiktet då jag själv haft oturen med stress en hel del och vips i samma hastighet dyker små finnar upp. Det viktigaste du kan göra är att tvätta ditt ansikte dag och kväll noggrant med bra produkter. Jag kan lova er att ni märker tydligt bra resultat. Köp inga billiga skitprodukter, investera i bra sånna! Du ska ha ansiktsrengöring, vatten, mask och peeling helst i samma märke/serie.. Japp hela settet för att få det optimala resultatet med huden. Serum och ögoncreme är oxå viktiga! Jag säger så här, älskar du dig själv tillräckligt mycket att du unnar dig bra, lite dyrare ansiktsprodukter så ser du även skillnad. Man ska absolut inte snåla för sig själv, det rt det värsta jag vet. Varför ska man vara B och alltid nöja sig med de dåligaste krämen och billigaste rea plaggen bara för att det kostar mindre? Man förlorar ju på det i längden. Här handlar det om kvalité och inte kvantitet. Du köper 3 billiga rea tröjor till priset av en annan tröjamed bättre kvalité, vilket är bäst? Tröjan som kostar mer och håller längre eller de 3 billiga tröjorna som man från 1a dagen på ser rätt så billiga ut och inte håller måttet? Samma sak är det med huden, köper du en lite billigare foundation vårdar den inte din hud lika mycket som en mer påkostad foundation för eftersom den billiga blir dyrare i drift då du i efterhand vänjt din hud med dåligt märke som visar sig kräva mer arbete och pengar för huden pga de tidagare skitmärken du smetat på huden. Spelar ingen roll om du har bra hud idag, det blir sämre snart om man fortsätter slarva med huden och kladdar på med dåliga och billiga produkter. Så köp hellre en bra dyr vara snarare än 5 olika billiga och fula! Kvaliten håller som sagt i sig längre än kvantitet och tro mig det syns på dig.. din hud avslöjar dig. När det gäller ansiktscreme och rengöring, vatten, serum och hela paketet så är det Estee lauder som gäller för mig. Världens bästa produkter enligt mig och vad jag även vet så är det världens mest sålda produkt. Men nu är Frågan hur det är med bra foundations, om man som person gillar att använda foundations, vilka är då bra? Då måste jag nog säga att de med lite dyrare foundations som har bättre innehåll och naturliga ingridienser är de som är bra.

Jag har olika tips till er som letar efter bra foundations som ger huden lyster och jämnhet.
Estee Lauder double wear är favoriten verkligen klockren! Har både färgen 05 och 03 som jag använder.. 3an på vintern och 5an på sommaren. Den är så bra och håller i sig länge att jag för det mesta endast använder den på fest. Finns inget bättre. Den är ganska så täckande och smälter in i huden och blir finare efter ett tag. Kostar runt 500- lappen.

Denna Estee Lauder Day wear är en sollotion och foundation i ett! Den skyddar ansiktet från sol och samtidigt en solkysst brun färg. Den är perfekt till sommaren och jag tror oxå den kostar lika mycket som produkten ovanför, helt klart värt att testa! Ska använda den ibland på sommaren hade jag tänkt.

En lite billigare variant av bra foundations med serum i är nog denna från Yves R. Den är lätt flytande och ger fin lyster, kostar 200 om jag minns rätt. Bra för de som inte vill ha för täckande resultat och som inte vill köpa en alltför dyr kräm.

Sista som jag också har är Cliniqs foundations, jag har den gamla och den nya varianten som precis kommit ut och som går på reklam nu. Den sägs täcka över ärr och ojämnheter och den är lätt i konsistensten samtidigt som den är täckande. Tycker den är helt Ok faktiskt och älskar lystern som den ger. Kostar runt 300- lappen så den är inte heller så farlig.

Dessa var mina tips till er.

Frukost



Stekta äpplen med hälsosocker, kanel och mandelspån tillsammans med naturell yoghurt!


// Sandra

Gomorgon@vaknade precis.hej/utvilad

Igår städade jag vårt hus i typ 2-3 timmar, sen fick jag besök av Sara och Leena.senare drog jag till svärmor och åt mat och hälsade på alla gäster som fanns på plats. Trevligt. Sen drog jag till Leenas tjejfest i 20min och drog hem och kolla på film med maken=) nu ska det bli tvätt, följt av en romantisk promenad och sedan middag hos svärmor och familjen. Trevlig helg!

Hemkommen från en trevlig tjejkväll!






Min starka kärlek för semlor

Läppstift som håller!

Efter ett antal timmar så håller läppstiftet fortfarande på plats trots jag har ätit, torkat munnen och efter jag tvättat bort sminket haha. Så hejdå alla kladdiga läppglans och hej snygga lättstift som sitter länge på plats som oxå ger läpparna glans!


// Sandra

Vila i fred nu Torsten

Måste bara säga att idag var en av de finaste begravningar jag varit på. Så vackra ord om torsten, så många sorgsna själar, varma tårar och sorg men ändå kärlek i luften. Finns inget finare än känslan i en kyrka. Så Vackert.

Dagens frukost!

Idag fick det bli naturell yoghurt med keso, smothie och toppade bär!

// Sandra

Idag fick jag min beställning från Chicy!



// Sandra

Idag kommer vår efterlängtade Leila hem!

Tänk att endast få dagar som min vän Leila reser iväg så saknar man redan henne. Hon tar en stor plats i min vardag och därför känner man av hennes frånvaro så lätt. Det som hon säger att ingen dag är desamma när vi inte hörs eller ses på några dagar. Men jag är glad att vi i alla fall hinner ses innan veckans slut. :)




Jag till vänster och Leila till höger!






Köpte skor som dödar..

Av alla skor jag köpt så är dessa mina favoriter. Inte så dyra alls. Gick på 400kr.. har 37 i sko strkl men det fanns endast i strlk 39..kunde ej motstå dem så ja köpte dem...! Haha de satt bra ändå med tanke på 2 större storlekar..i Tyskland ska de väl vara så=) här får ni en liten bild detalj på skorna tills jag provar dem

Update 2a dagen i tyskland nu

Hej från Tyskland! De två dagarna här hittills har spenderats med mkt mat här hemma och shopping därute! Igår friterade dem Panerade say- asgod färsk fisk, mums säger jag bara med sallad och meze-rätter som man doppar i med bröd...imorgon blir de ute mat- på mongolisk restaurang. Vi har även shoppat i primark och hittat lite saker som kommer till användning i vår.. o även lite fint till nära och kära o de som förtjänar =) ska visa er sen vad jag köpt..10 par skor hittils iaf..dock inte så billigt som jag trodde de va o som jag hört.. men mkt billigare i jämförelse med andra .slänger några bilder

Hej Sverige =) hur mår ni.

Flyger tidigt imorgon, bye Sweden!

Ut på promenad

Nu blir det en sista solskens- promenad med min underbara man innan jag åker iväg och blir borta i några dagar.Underbart strålande sol wihoo..

Efter en hård vecka av examensplugg ser vi numera ut såhär..

Aj min rygg

Efter en hel dag ute på stan från morgonen till city-stängningsdags får man säga aj för ryggen.. Jah det räckte inte med skola från 10-2, det blev ärenden på stan och shopping från 2-5, hem och laga mat och städa och tvätta, och precis nu sitter jag och andas efter en hel dag. Tro mig såhär ser mina vanliga dagar ut. Jag har svårt för att sitta still länge, jag måste alltid röra på mig och hinna fixa saker snabbt och jag städar typ varje dag för jag är allergisk mot smuts, haha typ jah damm och sånt är ju så ofräscht, så jag har nog ärvt morsans städnoja.. Nätan.. Är nog ändå inte så extrem, inte i jämförelse med stora syrran- hon överdriver sin städning och renhet till max. Hon kan få fnatt och börja städa kl 1 på natten bara sådär. Har nog aldrig sett hennes hus ofräsch eller ostädat och ändå blir hon aldrig nöjd om inte lilla skeden som ligger i diskbänken inte är diskad.. Jah ni förstår hon är verkligen pedant och noga när det gäller sånt :) Ja men det här var inte vad jag egentligen hade tänkt att skriva i inlägget. Ville visa er vad syrran köpt,- massa smink, läppstift, mascara, eyeliner, kajal, puder, rouge, fondation, primer, 4 olika makeup- store puder/mineral, dagkräm osv som kommer från lancome, cliniq, make up och clarins tror jag oxå det var..

Efter att vi växlat pengar i forex för resan till tyskland gick vi hem till mig, jag kastade ihop tigerräkor, färska grrönsaker och kokade pasta som jag sedan la upp på ett stort fat, så här..
Det var goootiiigott.

Nu har jag vikt och placerat all tvätt i ordning, nu återstår bara att vilaaaaaaaaaa. Som min omgivning brukar tipsa mig om:)

Dagens bilder!



På mig till höger och Leila till vänster!



och så fick jag hälsa på söta Angela ( Leilas systers bebis)

På söndag flyger jag till Tyskland

Yey vad jag ska shoppa, äta, umgås, ha roligt och bara njuta av 4-5 dagars semester. Ska bli skönt med en mini-tripp mitt i all stress, jobb och plugg. Hehe bara ta nästa flyg till Bremen byeeebyee!

Snabb-spontan-besök hemma hos mig

Det började med att vi sågs på stan leena, sandra och jag (Leila). Vi yrade runt som tre kycklingar. Den ena drog in till en affär och köpte saker, den andra klaga på att den gått för mycket, och jag den tredje ville trycka i mig en semla. Det sluta med ett förslag på att gå hem till mig och fika och umgås innan våra kvällskursen skulle börja. Och så blev det, marabouchoklad, finska choklad, nyttiga choklad, digestivchoklad, blandchips, godis, klubbor, banancake, te, apelsin, morot, och nudlar... Hehe fråga inte om varför det blev en sån blandning.. men det blev iaf ett trevligt umgänge med tjejerna idag.. P.s leena visade sin nya tatto idag, och jag som egentligen inte gillar tattos tyckte hennes var fin, så leena var glad för det du:)

Jag, leena, sandra
P.s jag har klippt mitt långa hår:) Titta

Efter att min & Sandras kvällskurs till halv 8 slutade så hann Sandra dööö... typ jah av trötthet. Hehe ringde henne nyss och hon var dödsstrött, så jag skickar henne en godnatt hälsning innan vi ses imorgon för en ny hård pluggdag.
God natt.

Frukost är en bra start på dagen!

Jag har alltid varit en frukostmänniska så länge jag kan minnas. Det ger mig kraft att ladda inför dagen och gör mig fokuserad att utföra mina sysslor effektivt. En bra frukost är en grund för ditt hälsosamma liv, det skapar en bätttre förbränning och minskar ditt sötsug eller annat småätandet. Så den som vill komma i form så säger jag att inte hoppa över frukosten. Även om du har svårt med aptiten på morgonen så kan något litet som smoothie vara bättra än inget. Eller att du tar med dig en macka till skolan/jobb som du sedan äter efter någon timme!

// Sandra




Idag åt jag havregröt som jag kokade ihop med 1 dl apelsinjuice och 1 dl vatten. Som jag toppa med yoghurt, apelsinklyfttor, vindruvor, mandelspån och honung.

Man blir alldeles varm om hjärtat!

..Av att veta att hela världen älskar lille-plutt Angela och inte bara jag. Jag är så stolt över vår lilla pärla och hon är verkligen världens gulligaste systerdotter. äR SÅÅÅÅ STOLT ÖVER PLUTTEN.
Jag kallar henne Mosters-gull.

Kolla vad min bästa vän skrivit om henne :)

"SOLSTRÅLE"
"Idag var jag & tjejerna och käkade lunch.
Därefter träffade jag & Leila hennes syster & dotter på stan och vi fick äran att passa henne ett tag. Åh det gjorde min dag. Hon är den sötaste bebisen ever, världens finaste lilla flicka. Och alltid lika glad. Hon är som en solstråle som man aldrig får nog av. Hennes leende värmer hela hjärtat. Åh vad jag tycker om den lilla tjejen. Med hennes ögon kommer hon få vad hon vill här i världen. Och Leila är en jätte fin moster, är så stolt"
:)
Tänk vad en så ung människa kan sprida glädje!

Brightenladies

Här får ni en inblick i hur två tjejers värld ser ut. Genom att ta del av flera års erfarenhet och kunskaper som vi har inom olika områden så vill vi dela med oss. Alla resor vi åker, skönhetstips vi skriver om, mat och bakverk vi skapar samt vad som följer oss i vardagen och mycket mer!

RSS 2.0