Lunch på stan!

Gå ut med brottsofferjouren och äta i Restaurang Manesa

Häromdagen bokade vi bord i Restaurang Manesa för att äta och umgås med jobbet-brottsofferjouren för att fira den internationella brottsofferdagen (Eftersom jag jobbar i brottsofferjouren firar vi denna speciella dag tsm med att gå ut och äta varje år) Och år efter år har vi haft denna underbara tradition att gå ut och äta tillsammans den 22 Feb.. Jag är så stolt att jag är med i denna organisation och får chans att jobba med de utsatta som stödperson åt de som fallit offer i samhället. Jag är stolt att jag i min ålder alltid varit den som sprungit efter sånt här och varit först med att kliva in i sånna brancher och sedan tagit in mina vänner, jag har sett hur mina vänner inspirerats av denna väg och gått in i liknande spår och det glädjer mig faktiskt att jag kan ha påverkat andra. Och speciellt de som blir glada för dessa chanser som givits till dem och tackar. Det jag däremot har svårt för är när man bara tar på sig sånna här jobb bara för att det ser bra ut i cv:n och inget annat, inte ens för att man bryr sig och vill hjälpa till. Och även när man ser att vissa har tagit en ful genväg för att klättra sig högre upp i branschen genom att ta din plats som du alltid sagt att du en dag ska sitta på, trots att du hjälpt personen in i branchen så har denne smygit sig bakom din rygg.. Det har jag tyvärr också sett och blivit besviken för, men vad gör man? Jo man tackar för sig och gör bra ifrån sig och satsar på ett jobb där man en dag kommer sitta i den positionen man alltid sagt sedan dag 1, fast inom en annan branch, och med bättre möjligheter, och såvitt jag vet så är jag på god väg dit. Man vill ju inte sitta i samma höga position i den där branschen då man sett att den platsen blivit snodd, nej nej fast jag haft chansen sedan ett bra tag tillbaka att sitta där, men tackat nej. Nu ligger jag på en högre nivå. Yes :)

Förresten Restaurangen vi var på med jobbet, Manesa är nog Norrköpings godaste och trevligaste tapas-restaurang! De har den godaste maten jag ätit och godaste drinkarna och servicen, för att inte tala om trevliga människor som jobbar där och som verkligen är sociala och välkomnar en dit med hjärtat. Speciellt Robin, han är verkligen bra för det stället, alltid shysst och öppen och bjuder på sig, man känner sig som hemma där och jag njuter varje gång jag drar dit med fina sandra som är fruga till Robin:) Gulligaste paret är de, hehe. Det är viktigt att man är trevlig och serviceminded inom restaurangbranchen, och det är inte många restauranger här i stan som är det, så därför ska Manesa få riktigt bra Credit! Jah som sagt personalen där är great, stället,och maten som innehåller massa exotiska tapasrätter, älskar den sorten av mat faktiskt, dv.s mycket starkt, olja, vitlök, och nytt och frächt! Yummie.

Lite av det som åts under kvällen, p.s glömde ta bild på min självaste varmrätt, haha alacarte rätten: angus-biffen. Sedan var det 2 olika meze-rätter med bröd att doppa såserna i :) Och sedan ser ni det jag tagit bild på... Jättegoooot var det, som vanligt. Blir aldrig besviken på Manesa. Sedan dag 1. Mumssss....

Lunch med tjejgänget

Det var ett tag sedan vi samlades, men äntligen en återförening, det blir en lunchis idag!
Hoppas på att det blir oftare nu :)

//Sandra

Sandra, Leila, Sara, Leena

Gårdagens spontan-besök och spontant-bak

Igår spontan-baka jag 6 plåtar bröd, nästan 2kg vetemjöl.. det gick bra för mig både med brödet och den starka köttfärs/tomatsoppan jag gjorde utan recept. Ja blanda i 50g jäst & nästan 2 kg mjöl samt vatten och olivolja o sen hällde jag i både salt & socker & rivna morötter & nötter..och degade degen och hällde i lite av dessa ingridienser efter hur det såg ut..lät det sedan jäsa i en timme och formade dem som runda halvtjocka pannkakor. Tror ja hade på 250grader i ugnen & det blev cirka 25 st bröd. Ja där har ni mitt leila recept.
Sandra kom & joinade oss här hemma och hon godkände soppan och brödet så hon fick med sig ett par.. Efter maten knallade vi ner till stan och jag köpte mig en mixer till både mat och dryck man kan mixtra med från Cervera. Sandra köpte något från hm och sen begav vi oss hemåt igen. Det blev bara en snabb drop in på stan. Idag ska vi alla 4 tjejer ses på stan över lunchen o käka. Ska bli så trevligt. Det var ett tag sedan vi alla sågs.

//Leila

Ett minne under kylan..

Jag minns underbara Fjällen!
När jag för första gången åkte i gröna/blåa backar och var grym.. Nästan röda t.om!
När jag ramla bort från linbanan i uppförsbacken.
När jag i farten for in i en stuga.
När jag gled ner in till skogen.
När jag flera gånger gång på gång ramla, tog mig upp, ramla och tog mig upp i branta backar.
När jag tappade mina pjäxor och lät folk hämta dem åt mig.
När jag spelade tuff i backarna och ångrade mig lika snabbt.

//Leila

Frisyr på 5 minuter!

Jag får oftast höra hur jag lyckas göra vissa frisyrer, men för mig har det sällan varit särskild svårt eller tagit speciellt långt tid. Oftast så improviserar jag och jag kan lova dig att det tar max 5-10 minuter.


// Sandra

Saknar dig oerhört fina Mormor

//Leila

Vår Mormor- Den starkaste av alla. Den som alltid berättade gamla historier om sin jobbiga tid i hemlandet. Om hur du slet och jobbade som kvinna på din tid vilket var oerhört ovanligt- wow mormor du var verkligen den starkaste och mäktigaste kvinnan jag någonsin träffat. Att du gick miltals i öknen gravid i nioende månaden enbart för att försörja din familj och sälja vindruvor som du bar med korg på huvudet borde räcka för att förstå vad du var för sorts kvinna. Jag önskar jag hade skrivit en bok om dig mormor när du var vid liv så jag kunde läsa den för dig- den skulle heta "hjältinnan under svåra tider". Det finns sällan som dina sort mormor, endast en som liknar dig. Min underbara Mor. Jag hoppas jag kan komma upp i er takt en vacker dag. Mina förebilder och inspirationskällor- 2 underbara stålkvinnor. Rip Mormor- Vi tänker på dig.

Tillägnad alla helgon som fattas oss. Även saras morfar Totte, du saknas dwm oerhört ska du veta :(
Amen

En glimt av min klädkammare

Yesss jag har en klädkammare lika stort som ett förråd typ med högt i tak, hehe:) Och den är bara min- varje tjejs dröm :O) Tyvärr är den lite stökig just nu så jag visar er endast en tredjedels sneakpeak på mina kläder.. kläderna som hänger där nere och skorna visar jag er när det är i ordning :)
 

Dagens Wanted- halsbandet

Som mina vänner vet så har jag blivit torsk på stora halsband den senaste tiden. Har en hel del här hemma- Jag visar er mina fina stora halasband  vid ett senare tillfälle, för dagens wanted halsband är den här bling-bling halsbandet som jag fastnat för! Tyvärr är den inte min, jag fick låna den av min bästa vän, sedan dess har jag letat efter en sådan på stan men icke hittat den. Antar att den utgått ur sortimentet men jag vill så gärna haaaaa en sååån!

Transparanta vårnya blusar från Gina & Hm

Måndags shopping





// Sandra

Chokladnyttiga kakor!

Vi får i oss tillräckligt med socker och kolhydrater under hela veckans gång därför tänker jag nu introducera härliga goda kakor som är utan socker och utan kolhydrater. De är från en blogg http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/


Recept:

2,5 dl valfria naturella nötter, gryn och frön (jag gjorde på en blandning av hasselnötter, valnötter, råggryn, paranötter, cashewnötter, sötmandel och pumpafrön)

2 äggvitor

2 msk smält smör

1 1/2 msk kakao

saft från 1 apelsin (ca 3/4 dl)

1/2 mosad banan

Topping: mandelspån

1. Mixa nötterna till fint mjöl.

2. Blanda nötmjöl, äggvitor, smör, kakor, apelsinsaft och banan.

3. Klicka ut 3 längder smet på en plåt med bakplåtspapper.Toppa med mandelspån.

4. In i ugnen på 175 g i 15 min.








När solen skiner ner på oss.

Träna hemma!

Jag vet att många skulle uppskatta att få lite inspiration på övningar som man kan göra hemma. Nu finns det inga ursäkter till att inte träna, du sparar på tid att slippa gå till gymmet och inte behöver kosta på dig en massa pengar till ett träningskort. Go for it girls and boys for the summer beach body 2012 ;-)




För rumpa http://youtu.be/LHB7e9UTCMo


För mage http://www.youtube.com/watch?v=uB_ejT_DgUM&feature=related


Tracy Andersson för armar, ben och rumpa http://www.youtube.com/watch?v=z6_1S8H1E_M



//Sandra

Ibland kan jag inte fatta att jag varit här

Bilder tagna med vår kamera.

Leila är en riktigt djurvän..

Jag har arbetat på Zoo och fått möjligheten att hälsa på massa exotiska djur. Jag har även åkt till landet Maldiverna och dykt i barriärrev och lyckats fått se en hel del vattendjur där. Har även fått se på små djungeldjur som de hade där..Det jag fick se i maldiverna var bl.a delfiner, stingrockor, clownfisk, tonfisk, svärdfisk, nemofisk, sjöstjärnor, korallväxter m.m.. Jag älskar verkligen exotiska djur! Sen har jag även fått se/ och vara med djur här i Sverige..
Jag har dykt med hajar.

Jag har varit i samma inhägnad som krokodiler (2 stora krokodiler ligger precis under buren).

Jag har hållt i världens giftigaste spindlar och skorpioner.

Jag har rört och burit på stora ormar.

Jag har pratat med pappergojor.

Jag har arbetat och även klappat/badat med delfiner.

Jag har simmat på samma vatten som en stingrocka som jag såg under samma dag i maldiverna


Vi har ägt en pitbull (syster gör det än idag- hunden nikita)

Fingerapor har studsat på mina axlar och huvud
Jag har blivit bränd av en manet

Min bästa vän under ett barriärdyk i indiska oceanen blev en svärdfisk med lång nos som stalkade efter mig (som ni ser på bilden)


Jag har klappat och burit på en taggig annanasfisk

Jag har varit några centimeter bort från en vild pelikan (fågel) i maldiverna

Jag har fiskat en 7/8 kg fisk, red snapper i maldiverna
 
Jag har varit riktig nära en dödlig spindel

Jag såg en riktig krabbfajt i maldiverna

Jag poserade med sjöstjärnor från havet (indiska oceanen)

Jag har sett färska krabbor innan de äts



Jag har försökt klappa en springande ödla

Jag har haft flygande vampyrhundar över mig

Jag har luktat på elefanter
Jag har gett mat till surikater
Jag har sett noshörningar spetsa varandra live
Jag har varit instängd i en toalett med en hoppande groda alldeles själv i mörkret
Jag har rört på tigrars morrhår och fått min väsk- kedja sönderslitet av de vassa tänderna
Jag har matat lejon med blodigt kött och även lyckats starta lejonbråk då jag råka mata samma lejon 2 ggr av misstag
Jag har råkat fått massa myrbett när foten min inte såg sig för myrstacket
Jag har hållt i bin och humlor och blivit stycken
Jah jag tror jag sett och njutit av de flesta vackra exotiska djur- och husdjur för den delen och älskar alla!

Jah som ni märkt så älskar och respekerar jag djurrrrrrrrrrrrr....
Men det finns 2 djur jag tyvärr har svårt för. Den ena är jag inte så rädd för längre och det är nämligen Katter (Inte så farliga längre eftersom jag kommit mycket nära katter på sistone än vad jag någonsin förut gjort) men inga favoritdjur kan jag lova.

Slutligen RÅTTTTOOOOOR/MÖÖÖÖÖSSSSSSSS.
FY HELVETE VAD JAG ÄR ALLERGISK MOT DEM OCH HAR STARK FOBI MOT SOM JAG EN DAG SKA BOTA BORT!

Dagens outfit!

Lycka till ängel

Idag önskar jag dig Sara en massa lycka till och håller uppe alla mina tår och fingrar. Du är en kämpe

Marmelad

Just nu fick jag infall att tillaga marmelad ur ett recept hämtad ifrån hälsokostaffären. Jag tänkte köra det recept som innehåller rivna morötter, gojibär, apelsin och citron. Vi får se om det blir ett gott pålägg till frukostmackan imorn. It will be a suprise! :)

Förresten ni som vill bli inspirerade en massa goda och nyttiga frukostalternativ finns det två bloggar som jag rekommenderar starkt: www.frukostera.blogg.se & food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se

/ Sandra



Livsmedel som stärker ditt immunförsvar!

Mango

Mangon är rik på flera grupper av antioxidanter, betakaroten, C-vitamin och kalium. Särskilt är mangon rik på karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är bra för synen, skelettet, huden, slemhinnorna och immunförsvaret. Betakaroten är utöver sin goda verkan för kroppen också mycket bra för huden. Även antioxidanten C-vitamin i mangon stärker blodkärl, hud, tänder och skelett.

 

Granatäpple

Granatäpple är rik på folsyra och antioxidanter. Antioxidanterna i granatäpplet är C-vitaminer, karoten, gallkatekin och antocyaniner. Det är antocyaninerna som ger granatäpplet dess rosa färg. Antioxidanterna bygger upp våra celler och hjälper oss att förebygga sjukdomar. Folsyran i granatäpplet är en viktig faktor för tillväxt och en förutsättning för att de röda blodkropparna ska bildas samt för normal celldelning.

 

Kakao

Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin.

Dessutom innehåller kakao ämnen som ger positiva känslor såsom seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det finns även studier som visar att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker. Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt.

 

Gojibär - För en stark, frisk och pigg kropp

  • 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner

  • Tre gånger mer järn än spenat

  • Fyra gånger mer antioxidanter är körsbär

 

Blåbär

Blåbär innehåller massvis av vitaminer och mineraler. De är framförallt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är dessa antocyaniner som ger blåbären den blåa färgen och tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Körsbär

Körsbäret har nyligen blivit klassad som en så kallad "superfrukt" på grund av dess överväldigande näringsmässiga fördelar. Forskning har visat att körsbär bidrar med många olika hälsofördelar och detta beror till stor del på körsbärets höga nivåer av antioxidanter. En annan anledning till att bäret blivit populärt är dess praktiska egenskaper. De är smidiga att förvara, går att avnjutas året runt och är lätta att ta med sig.

 

Ananas

Den söta och goda ananasen innehåller en mängd nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar mot virus och infektioner. Framförallt är ananasen rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur födan. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på våra levande celler.

Förutom vitaminer är ananasen rik på enzymet bromelain som är mycket kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, vilket i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är också bra för blodomloppet och sänker blodtrycket.

 

Denna information är hämtad ifrån http://www.goforlife.se/, som du kan läsa mer om de hälsofrämjande egenskaper.

 

Äta efter sin blodgrupp?





Det är många hälsokostrådgivare som förespråkar att man bör äta efter sin egen blodgrupp. Det kan jag tycka låter vettigt eftersom alla vi tål ju inte mjölk, är glutentoleranta eller har sämre matsmältningsystem. Själv kan jag uppleva att jag mår väldigt dåligt av när jag äter för mycke avt feta produkter som kött av olika slag. Jag har hört från en bekant att min kropp skulle må bättre av att steka maten i kokosfett och att jag bör äta mer vegetarisk, vilket  jag har gjort och känner mig friskare än någonsin :) Jag misstänker att jag har blodgrupp B men det är något som jag tänker ta reda på. Ni själva då, har ni koll på vilket blodgrupp som ni tillhör och vilka livsmedel som ni mår bättre av att äta?


// Sandra


Tävlar om en EOS 600D som jag alltid önskat mig!

Hej alla! Jag är med och tävlar om en systemkamera Canon som jag alltid önskat mig och jag ska försöka vinna den genom att berätta om vår underbara smekmånadsresa till Maldiverna år 2011 visuellt.
 
Det enda vi ångrar i efterhand som jag aldrig kommer kunna glömma är att vi aldrig hade med oss en systemkamera som vi kunde fota med och få med allt det fina till resan :( Vi hade en random kamera, liten och fluttig. Önskan om att få vinna Cameran skulle väga upp missen med att inte ha tagit med bra camera till Smekmånaden. Jag skulle verkligen bli så lycklig och tacksam.

Här finns länken till tävlingen om ni också vill tävla :http://vinncanon600d.feber.se/
Wish me luck!

Den bästa dagen i mitt liv..

//Leila

Vad är en vän?

Alla har vi olika definitioner på vad vänskap är, och alla tycker vi att det är viktigt att ha riktiga vänner och tids nog inser vi alla att vänner är en stor del av vårt liv. Men frågan är vad en vän verkligen är?

Det värsta är när vänner är själviska och inte delar med sig. Vänner som har jobb och som kan rekretyra in andra vänner in till branchen men låter bli bara för att få behålla pengarna och jobbet för sig själv. jag har själv hjälpt vänner att få arbete och gett dom en chans in i en branchen de aldrig skulle vara inne i, och jag har fått se hur vännen smyger sig bakom ryggen på en och fjäskar sig uppåt till en plats som man själv från första början pratat om att vilja ha.

Än värre är det när vännen inte skyddar en vid skitsnack och när andra pratar illa om en, när vännen själv vet att det inte är sant. Jah det kallar jag feghet. Att inte kunna försvara och skydda sin vän för att man råkar vara vara vara i den andra personens bekantskap, En vän ska alltid skydda dig ocH aldrig låta någon snacka illa om dig, hon ska skydda dig från allt det där. Inte vara feg och fjäskig bara för att verka "vara den bästa tjejen". Sånt där kanske man förlåter tids nog, men man glömmer det inte..

Hur det än blir med tiden så måste man nog omdefinera vänskap och listan på vännerna. Frågan på vem som är de riktiga vännerna? Aldrig har jag filosoferat så mycket på vad en vän egentligen är, men när stjärnan faller på plats, så börjar allt annat falla in..  Jag börjar närmare nu med åren se vem som verkligen hör av sig och bryr sig, oavsett om man befinner sig på halva jordklotet eller under samma stad, jah då är en fluttig telefonsamtal inget att vara snål över. Finns inga ursäkter för sånt. Nu är det slut med all dumhet och snällhet man gått och burit på.. Japp jag har börjat vaknat och förstå sånt jag förr inte gjorde.

En vän är någon som ställer upp i alla lägen. En vän hör av sig med jämna mellan rum. En vän har alltid en öppen famn, alltid en axel att gråta mot. Dom har alltid mobilen på så du kan ringa när du än behöver dom, och dom ska svara på telefonen oxå. Dom bryr sig om dig och hjälper dig med vad det än är och frågar efter dig och hur du mår speciellt när de vetat att du inte varit på tipp-topp sista tiden. En vän är en person du kan vända dig till för att få hjälp och som kommer att säga ja innan du frågat färdigt. Inga om och men.. Spelar ingen roll om hon ber dig för ett lån av en tröja eller skjuts hem, är det äkta vänskap så ska inget vara så stort begärt. 


Vad är en vän för dig?

Lugn utekväll!

Efter en hel dag med en massa bestyr så såg jag fram emot att få koppla av med goda coktaildrinkar på Manesa med Amanda. Det är ett mysigt ställe i norrköping som även serverar tapas och har rom (likörer) av olika slag. Ni som ännu inte har varit där och har intresse av att ta en titt på deras meny kan ni få länken till deras hemsida. http://www.manesa.se

//Sandra


Blue Hawaii som är gjord på coccoscremé är att rekomendera ;-)



Den gula var passion/frukt och den andra peach collins!




Hälsogodis

Gjorde nyss hälsogodis på 5 min. Det är ett utmärkt val till mellanmål eller efter ett träningspass som ger en massa energi och protein. Jag gjorde min egen sort och här får ni recept på det. Obs ni måste helst använda en matberedare om det ska bli bra. Nötter jag använde är utan salt och föredrar nötter i  rostad form som cashew eller sötmandel, eftersom det ger mer en nötig/ godare smak.

// Sandra




Blötlägg 8 aprikoser i ca 15 min
0,5 dl valnötter, 0,5 dl rostade cashewnötter
1 msk gojibär
1 tesked vaniljsocker
1 tesked lönnsirap

Mixa allt och rulla sedan till bollar. För de som vill kan rulla med coccosflingor eller krossade hasselnötter.

Jobba tills man är 75?

Jag kan förstå varför Reinfeld börjar dra till sig drastistiska åtgärder för att inte försätta oss i samma dilemma som Grekland har gjort. Även om vi måste jobba tills vi är 75 år gamla kan vi inte förvänta oss det inom alla yrkeskategorier. Vissa jobb är mer krävande och mer fysiskt belastade medans andra är psykisk påfrestande. Även som blondinbella uttalar sig optimistiskt att hon kommer självklart jobba tills hon är 75 år så kan jag ändå förstå hennes tanke, när hon ändå har ett så roligt och stimulerande jobb till skillnad från andra människor som har ett mer rutinartad och icke stimulerande jobb. Inte alla har vi samma möjligheter att leva på bloggen eller driva en modetidning, eller som politiker pensionera sig redan vid 55 års ålder, medans vi ska slita hela livet för skitlöner! Vi alla bidrar till vår världfärd i samhället, borde vi inte alla få samma förutsättningar då?

 

// Sandra Wakander

Nyttig hemmagjord glass!

Tack vare min matberedare så kan jag göra nyttig glass. Idag gjorde jag två sorter, en med mango/kokos smak och den andra med jordgubb/gojibär. För att få som glasskonsistens körde jag med mild naturell yoghurt. Skulle du vilja ha mer som smoothie kör du med mjölk!

//Sandra


Komma i form!

Vissa tror att bantning går genom svältväg. Jag kan störa mig på människor som tror att de är så duktiga för att endast ha ätit en mål på hela dagen. Det är det värsta du kan göra för din ämnesomsättning. Grunden ligger att äta välbalanserad mat av protein, kolhydrater och bra fetter, alltså frukost, lunch, middag och 1-2 mellanmål per dag. Glöm inte att maximera din träning genom att både pulsträna och styrketräna. Då kommer det inte bli så svårt för magrutorna att träda fram ;-)

// Sandra

Omega 3 och 6 är bra för huden!

Omega 3 och omega 6 behöver du inte bara ta i kapselform utan det kan du få av fisk, olivolja och nötter av olika slag. Bra för både kropp, hud och hälsa. Maten gör dig den du är!


Socker utan kalorier och utan förhöjd blodtryck!

Jag vart helt såld igår när jag upptäckte att det fanns socker som smakar som vanligt socker, som varken höjer ditt blodtryck och har 0 kalorier. Det hittar du på hälsokostaffären. Det passar utmärkt för både diabetiker och för de som tänker på sin vikt.

// Sandra


Hårprodukter

Alla vi har olika hårkvalité och därför finns det en enorm marknad för alla som har lockigt, rakt, frissigt eller tunt hår. Det gäller också att hitta de rätta produkter som är anpassade till frisyrer som du vill ha. 

// Sandra

Produkter från Yves Rocher




Här får ni se en titt på produkter som jag föredrar från Evo Rocher. Deras peach bodyscrub känns så skonsam, mjuk & skön. Den andra mandelsmör är ett plus för denna säsong, då jag upplever att jag är extra torr och behöver en intensivgörande kräm och som verkligen går in på djupet. Till skillnad från andra billiga kropplotion som lägger sig som en hinna på huden.

// Sandra

Kycklingsallad

Till lunch idag fick det bli hemmagjord kycklingsallad. Det var mycket gott!

//Sandra



Iv´ve loved and ivé lost..

Denna låten gillar jag starkt måste jag säga. Verkligen MIN smak av musik. Lyssna.

Dubbelshopping idag

Hej alla ni som läser detta inlägg ... Som ni kanske läst tidigare idag så var jag (leila) och sandra på Maxi ingelsta stan och shoppade massa fint. När jag sedan kom hem skulle jag ner till city för att fixa en grej (tar en halv minut att gå ner eftersom jag redan bor i stan) ..men oj det råkade bli ännu mera shopping..  opps..
Här har ni mitt inköp från idag.
//Leila

2 likadana vår-transparanta blusar- vit/svart

Fest- halsband och fjäder-örhängen

vardags-armand och strass-örhängen

Jah, lite gott och blandat

Och till sist, ett rött och rosa läppstift

Shopping med Leila

Idag bestämde jag och Leila att vi skulle få unna oss lite ledighet för en gång skull, så istället åkte vi till Ingeslta Köpcentrum där vi båda shoppa en massa fint och avslutade dagen med thaimat. Här bjuder jag på några bilder på mina köp som jag gjorde idag.

// Sandra

I tråkighetens namn får ni ett sneak peak på lite smink

Olika märken: id, bare minerals, make upp store,  nouba, tikei, estee lauder, face, maybelin, loeral

Ladda med vårkläder!

Här kommer lite vårkläder som jag shoppade igår. Jag börjar få mer tycke för romantisk mode som spets, pastellfärger och mjuka plagg. Kan värmen komma snart så jag äntligen får inviga min vårgarderob! Idag har jag och Leila suttit med vår examensarbete, fikat och gått på kvällskurs som hade kursstart idag. Väldigt givande kurs som heter pedagogisk ledarskap. Vad som väntar mig nu blir att blugga arbetsrätt och köra lite styrkeövningar hemma. Imorn ska jag och Leila besöka Ingelsta Köpcentrum, så ännu mera shopping väntar oss imorgon :)

// Sandra


Ett hörn fyllt med kärlek här hemma..

//Leila


P.s Love

Idag är det min systers födelsedag!



Idag fyller min syster Sara 20 år och tyvärr så har jag ingen möjlighet att få ta del av hennes dag när hon nu befinner sig i London och jobbar som nanny. Denna bild togs på henne för två år sedan, då jag var den som anordnade hennes 18 års fest. Stort grattis min syster som har ett hjärta av guld, min solstråle. Dina presenter väntar på dig, så kom hit snart!!! <3


// Sandra

Häftig Restaurang i Norrköping

Gooo mat, trevligt ställe och gott sällskap vi hade sist i Restaurang Enoteket vid industrilandskapet i Norrköping.. Vill visa er maten. Första rätten var min. Lammkotletter-mums

//Leila

Say hello to my best friend

Sara heter hon. En av den bästa vännen runt min omgivning. Sara är lika gammal som mig, har samma intressen, moraler, principer och humor och även utbildning. Jah vi har t.om samma musiksmak. Ibland skiljer vi oss åt, men det är oxå som då vi lär känna varandra bättre. Vad vore en nystarts blogg om man inte började presentera ens nära vänner. Sara är min. Nästa gång ska jag introducera henne mer och de andra från gänget, men nu måste jag käka frulle. Magen kurrar.

Sara & Leila

Sara- En mycket fin vän

Mums efter plugget..

Efter hårda plugg-pass från mån-fred, 9-4 flera veckor, flera månader så förtjänar man att äta såhär gott. Efter min 5:e semla för veckan längtar jag till den 6.e sån gottegris som jag är. Tur att jag har Sandra som skämmer bort mig med mässa gott varje dag. Amerikanska söta panncakes från igår, semlor förigår och alltid choklad som trillar ut från hennes hemliga skafferi. Min vän vet hur hon ska skämma bort mig, och det är vägen till min mage. Fett socker choklad grädde ska det vara! mums jag kan leva på sött och onyttigt varje dag men jag börjar ta över från min goda väns livsstil. Träning hälsa nyttigt. Jag ska bli bättre. Efter att jag slagit mitt semel-rekord från förra året då jag lyckades trycka i mig 36 st..om inte mer. I år har jag bara ätit 12 hittills..typ.Neeh Nu blir att äta marabou hasselnöt-choklad och se på film.
/leila
Vissa säger mums. Men vi säger mums mums...

Idag lyfter jag upp 2 fina människor

Inte mindre än min underbara syster och hennes gudomliga söta dotter. Ni är allt för mig och familjen, utan er hade det varit trist och grått och jag vill bara skänka en extra tanke på att säga att ni helt enkelt är perfekta i mina ögon. Jag älskar dig syster, bästa vän för livet och mosters gull Angelaaaaaaaaaaaa.

sååååå söööttungebunge =)

//Leila

Den 23 Feb kommer Leena hem..

Vår vän Leena har åkt till mitt favoritland Australien i en månad och mer. Jag ville inte åka utan min underbara make, så jag lät henne flyga själv till en annan fin vän Moa som bor där nere tillfälligt...
De har nog det trevligt därnere, åhh.
Ända sedan jag såg Steve Irwins dokumentär film om djur vattenlivet där har jag fallit pladask för landet. Jag vill se deras djur, vatten, regnskog och allt annat fint, så jag förväntar mig att Lenna tar med något från Australien som hon kan berätta om!


//Leila

En sak har jag svårt för..när folk slänger mat

Vissa klagar på att man inte orkar äta upp maten man lagt på tallriken, då säger jag bara kolla på den här bilden.
Vissa skyller på "att min mamma la mat på tallriken åt mig", men har man ingen talan då? då säger jag titta på den här bilden.
Vissa lagar mer mat än vad de borde, för att ögat inte mättar dem, och sedan slänger man enorma mängder, då säger jag titta på den här bilden.


Alla kanske inte delar samma bild som oss men är man uppfostrad med att lägga en mängd mat på tallriken som man orkar äta upp så har man lättare att komma in i det perspektivet. Ibland kan det vara så att man får ont i magen eller blir äcklad av maten, då förstår man att man inte orkar äta upp bara för att tvinga sig själv, men när det alltid är samma personer som slänger maten bara för att man är uppfostrad så, eller jah bara för att...då förstår man att människan inte sett den bilden. Dock gör man heller ingen tjänst åt miljön, de som gärna påstår sig vara miljövänliga..

Det här är Dedikerat till er som slänger mat


P.s hoppas ni lärt er något...

//Leila & Sandra

Fetaostbiffar



Gjorde fetaostbiffar idag, de vart riktigt smarriga. Själv så hade jag hackad lök i och det går lika bra med blandfärs eller lammfärs. Ett tips är att ni kan ha lite ströbröd i då det blir lättare att forma biffarna. Här nedan kommer receptet. Jag hoppas att det smakar ;-) // Sandra

Recept


400 gram
1 st
0,5 dl
2 klyfta(or)
0,5 dl
1 tsk
1 tsk
75 gram
1 msk

Blanda nötfärs, ägg, vatten, vitlök, persilja, oregano, salt, peppar och till sist fetaosten. Forma färsen till ca 8 biffar. Stek dem i margarin i en teflonpanna.

//Sandra

Jag slår vad om att ni inte visste detta

Visste du att Guiness Rekordbok håller rekordet i att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.

Visste du att äkta choklad består av mer mänden kakoa, ju högre upp i procent och mörk choklad du kommer, desto mer äkta smak upplever du från kokongen där kakoa finns i, och som kommer mestadels från Afrika.


Visste du att det finns över 10.000 olika varianter av äpplen över hela världen.

Visste du att världens vackraste land Maldiverna som är en öde ö liggandes på Indiska Oceanen kommer vara det första som vattnet kommer spola bort, eftersom öarna ligger precis ovanför vattenytan, och för varje år stiger vattenytan.

Visste du att man upptäckte att Selma Lagerlöf i slutet av sin död var Lesbisk.

Visste du att Gisele Bunchen gar kontrakt värt flera miljoner på att aldrig behöva visa sin rumpa bar under catwalk.




//Leila

En låt man kan danshoppa glatt på =)

Lovar att den kommer bli en sommar-hit. Glöm inte vart ni hörde den ifrån..


Nossa nossa asi vose memata ai si te bego ai ai si te bego delissa delissa ase vose memata hhahahhahah i like it.


//Leila

Läppstift från Lancome



//Sandra

VÄNSKAP

Visste du att den vänskaps- krets du umgås med gör dig till en stor del av vem du är idag. Det är viktigt att handplocka sina vänner noggrant eftersom de i slutändan ska representera den du är och kommer bli. Mer än du troligtvis vet om själv. Gruppens influenser smittar sig på varandra så som ljusets hastighet och det är av stor vikt att detta ljus inte innehåller gift. Har man äkta vänner, har man vunnit det mesta i livet. Jag kan säga att jag troligtvis har de bästa!

MiN kLOKA mOR SA AllTiD AtT MaN EnDaSt KuNdE RäKnA VäNnER På eN HaNd.
Tänk på det, max 5 nära vänner kan man ha, inte mer än handen kan räkna. Ur dessa fingrar så kanske bara 2 äkta hålls upp. Det är inte många som förtjänar alla fingrar men hittar du några så ge dem gärna en eller 2 fingrar =)

Tänk om man kunde skilja på äkta och oäkta kärlek på samma sätt som man ser skillnad på champinjoner och flugsvamp.

//Leila

2011 update Leila

Vad som hände år 2011
Jag gifte mig med en underbar kille jag känt länge
Åkte till Maldiverna på Smekmånad och fick en underbar 25års födelsefirande
Min bästa vän gifte sig oxå med sin älskade sedan flera år tillbaks
Jag blev Moster åt lilla Angela
Fick 2 bra jobb som jag kan tänka mig stanna i framöver
Fick aha-upplevelser och fick se nya saker jag aldrig trodde jag skulle få se
Läst klart till över 250 högskolepoäng och snart klar med Juridiken och uppsatsen


Det som kommer hända år 2012
Fast jobb
Körkoret
Flyttat
Börjar träna
Rest minst 3 gånger utomlands- semster med mannen
Klar med examensarbetet med min andra bästa vän


Mongolisk middag

Gårdagens kväll spenderades med maken som bjöd på Mongolisk Middag en kylig söndag på Nytorget. Det är Nice när man får plocka sina egna råa kött och grönsaker på tallriken för att sedan se det stekas framför en av en kock. Vissa är rädda för att testa äta på mongolisk restaurang eller rent av är tråkiga för att inte vilja testa något nytt. Det är synd eftersom man aldrig lär utvecklas och upptäcka nytt om man är för rädd för att pröva på nya saker. Hur tråkigt är det inte att alltid välja samma alternativ som alltid? Jag förstår det här med att man väljer att äta samma rätt eftersom man gillar det men ska man aldrig testa något nytt för det? Neeeh va tråkigt det är som att äta på Mc donalds när man reser utomlands. Inte för att det är fel på mc.. utan för att meningen är att man ska uppleva landets mat..Annars har man missat hela poängen med resan.


Lägger upp bild på maten lite senare...


//Leila

Beauty

Mina efterlängtade bronsprodukter jag fick från eleven.se, plus provartiklar som de skickade med!

Min beställning från eleven.se som jag hämta igår, plus att man alltid får med provartiklar på köpet. Generöst va? / sandra
/Sandra

Shopping

Skor som jag köpte igår.
/Sandra
Skor jag köpte igår // Sandra

Welcome to two brighten ladies blog!

Hej alla, anropar Sandra och Leila!

Vi är två tjejer runt 25 års åldern som tänker brighten er upp med en hel del nyttigt! Vi kommer upplysa er om allt från modevärlden, skönhetstips, mat, inredning, resemål och sist men inte minst om vår värld!

Ni kommer att inspireras av alla våra tips, länkar och recept som vänder sig till som vill bli upplysta!
Här ett ansikte på oss.

Sandra & Leila

Brightenladies

Här får ni en inblick i hur två tjejers värld ser ut. Genom att ta del av flera års erfarenhet och kunskaper som vi har inom olika områden så vill vi dela med oss. Alla resor vi åker, skönhetstips vi skriver om, mat och bakverk vi skapar samt vad som följer oss i vardagen och mycket mer!

RSS 2.0