Livsmedel som stärker ditt immunförsvar!

Mango

Mangon är rik på flera grupper av antioxidanter, betakaroten, C-vitamin och kalium. Särskilt är mangon rik på karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är bra för synen, skelettet, huden, slemhinnorna och immunförsvaret. Betakaroten är utöver sin goda verkan för kroppen också mycket bra för huden. Även antioxidanten C-vitamin i mangon stärker blodkärl, hud, tänder och skelett.

 

Granatäpple

Granatäpple är rik på folsyra och antioxidanter. Antioxidanterna i granatäpplet är C-vitaminer, karoten, gallkatekin och antocyaniner. Det är antocyaninerna som ger granatäpplet dess rosa färg. Antioxidanterna bygger upp våra celler och hjälper oss att förebygga sjukdomar. Folsyran i granatäpplet är en viktig faktor för tillväxt och en förutsättning för att de röda blodkropparna ska bildas samt för normal celldelning.

 

Kakao

Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin.

Dessutom innehåller kakao ämnen som ger positiva känslor såsom seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det finns även studier som visar att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker. Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt.

 

Gojibär - För en stark, frisk och pigg kropp

  • 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner

  • Tre gånger mer järn än spenat

  • Fyra gånger mer antioxidanter är körsbär

 

Blåbär

Blåbär innehåller massvis av vitaminer och mineraler. De är framförallt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är dessa antocyaniner som ger blåbären den blåa färgen och tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Körsbär

Körsbäret har nyligen blivit klassad som en så kallad "superfrukt" på grund av dess överväldigande näringsmässiga fördelar. Forskning har visat att körsbär bidrar med många olika hälsofördelar och detta beror till stor del på körsbärets höga nivåer av antioxidanter. En annan anledning till att bäret blivit populärt är dess praktiska egenskaper. De är smidiga att förvara, går att avnjutas året runt och är lätta att ta med sig.

 

Ananas

Den söta och goda ananasen innehåller en mängd nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar mot virus och infektioner. Framförallt är ananasen rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur födan. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på våra levande celler.

Förutom vitaminer är ananasen rik på enzymet bromelain som är mycket kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, vilket i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är också bra för blodomloppet och sänker blodtrycket.

 

Denna information är hämtad ifrån http://www.goforlife.se/, som du kan läsa mer om de hälsofrämjande egenskaper.

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brightenladies

Här får ni en inblick i hur två tjejers värld ser ut. Genom att ta del av flera års erfarenhet och kunskaper som vi har inom olika områden så vill vi dela med oss. Alla resor vi åker, skönhetstips vi skriver om, mat och bakverk vi skapar samt vad som följer oss i vardagen och mycket mer!

RSS 2.0